Recept: Aziatische carpaccio met wasabi-mayonaise

 

Aziatische carpaccioHet recept voor de Aziatische carpaccio staat al een tijdje op Savory Sweets. Hij werd alleen niet zo vaak bekeken. De foto die erbij stond was nou niet ehh.. bepaald aantrekkelijk. Ik ben momenteel veel foto’s aan het vernieuwen en de posts aan het herschrijven. De foto’s uit de beginperiode maakte ik nog met mijn telefoon zonder daglicht. Jullie begrijpen dus wel dat die er heel anders uitzagen dan nu. Mocht er dus een recept voorbij komen die je bekend voorkomt, dan zul je hem ongetwijfeld eerder gezien hebben. Het verbeteren van de foto’s heeft wel direct resultaat. De recepten worden vanaf de repost meteen beter bekeken en veel vaker gedeeld op bijvoorbeeld Pinterest. Het oog wilt dus daadwerkelijk ook wat. Inmiddels heb ik een spiegelreflexcamera aangeschaft en ik word steeds beter in foto’s maken. Al heb ik wel af en toe wat hulp nodig van Douwe. Hij weet namelijk beter hoe hij werkt dan ik. Ach.. aldoende leert men. Terug naar de Aziatische carpaccio. Één van de favoriete gerechten van de mister. Makkelijk om te maken, supersnel klaar en boordevol smaak. En wat is het een plaatje he! Hier kun je mee aankomen tijdens een diner. Wel een beetje stoer kijken bij het opdienen he 😉





Ingrediënten Aziatische carpaccio voor 2 persomen

250 gram ossenhaas
Een halve komkommer
4 radijsjes
2 of 3 lente-uitjes
Een handje gefrituurde uitjes
Een handje sesamzaadjes
Olie om in te bakken
Peper en zout

Voor de dressing

2 tenen knoflook
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels sherry
1 eetlepel mirin (deze kun je ook weglaten)
2 eetlepels honing
2 eetlepels water
Een scheutje olijfolie

Voor de wasabi-mayonaise

2 eetlepels mayonaise
1 theelepel wasabi
Peper en zout

Bestrooi de ossenhaas aan beide kanten met peper en zout. Verhit een beetje olie in een koekenpan. Schroei de ossenhaas aan alle kanten dicht. Bak de ossenhaas aan beide kanten 1 minuut. Het vlees moet nog “rare” zijn. Haal de ossenhaas uit de pan en laat het even rusten onder een stuk aluminiumfolie.

Snijd de komkommer en de radijsjes in plakjes en vervolgens door de helft. Snijd de lente-ui ragfijn.

Pers de teentjes knoflook. Meng in een schaaltje de sojasaus, de sherry, de mirin, de knoflook, de honing, het water en een beetje peper met elkaar. Proef of de dressing op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.

Snijd de ossenhaas in flinterdunne plakjes. Hoe dunner hoe beter. Leg de plakjes ossenhaas op een bord. Leg de plakjes komkommer en radijs tussen de ossenhaas. Giet 2 eetlepels dressing over de Aziatische carpaccio. Bestrooi met lente-ui, gefrituurde uitjes en sesamzaadjes en garneer met wasabi-mayonaise. Maak af met een beetje peper uit de molen.

De Aziatische carpaccio is lekker als voorgerecht of lichte avondmaaltijd.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *