Recept: Italiaanse roomkip met courgette en zongedroogde tomaat

 

Italiaanse roomkip met courgette en zongedroogde tomaatVandaag heb ik een lekker éénpansgerecht voor jullie. Deze Italiaanse roomkip met courgette en zongedroogde tomaat is lekker fris en zit bommetje vol smaak. Ik gebruikte verse zongedroogde tomaatjes van de Marokkaanse supermarkt, die zijn net iets sappiger, maar je kunt ook gewoon tomaatjes uit een pot gebruiken. Verse basilicum erbij en het is helemaal af. De Italiaanse roomkip met courgette en zongedroogde tomaat is makkelijk om te maken en staat binnen een half uur op tafel. Zelfs de grootste kluns kan dit maken. Fijn als je na een dag werken geen zin meer hebt om uitgebreid in de keuken te staan. Het enige wat je nodig hebt is een koekenpan, een spatel, een snijplank en een mes. En oké… ook een knoflookpers en een kaasrasp. Maar verder heb je niks nodig. Dus vanwege de afwas hoef je het ook niet te laten. Lekker met pasta, bijvoorbeeld tagliatelle, rijst of vers brood.




Ingrediënten Italiaanse roomkip met courgette en zongedroogde tomaat voor 4 personen

3 kipfilets
1 courgette
1 rode ui
4 tenen knoflook
120 gram zongedroogde tomaatjes
250 ml slagroom
250 ml kippenbouillon (ik gebruikte een heel blokje)
100 gram Parmezaanse kaas
Ongeveer 20 blaadjes basilicum + extra om te garneren
3 eetlepels bloem
Peper en zout

Pers de teentjes knoflook en snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de courgette in halve plakjes en de zongedroogde tomaat doormidden. Rasp de Parmezaanse kaas.

Snijd de kipfilet in blokjes. Meng 2 eetlepels bloem met peper en zout en rol de blokjes kip er doorheen. Smelt de boter in een koekenpan. Doe de kip bij de boter en bak tot het bruin begint te worden. Haal de kip uit de pan en zet apart. De kip hoeft nog niet gaar te zijn.

Doe de rode ui en de knoflook in dezelfde pan. Bak tot de ui glazig begint te zien. Voeg de courgette, de zongedroogde tomaat en een beetje peper en zout toe. Bak een paar minuten mee. Schep een eetlepels bloem in de pan. Giet de slagroom en de kippenbouillon in de pan en roer alles door elkaar. Zet het vuur laag en laat de saus pruttelen tot hij iets dikker is geworden.

Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken. Doe de basilicum, de kip en de Parmezaanse kaas in de pan en roer alles door elkaar. Laat de Italiaanse roomkip met courgette en zongedroogde tomaat pruttelen tot de kip gaar is.

Garneer met verse basilicumblaadjes. Serveer de kip met pasta, witte rijst of vers brood.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *