Kerriesoep met gamba's

Recept: Kerriesoep met gamba’s

 

Kerriesoep met gamba'sMijn moeder maakte vroeger altijd kerriesoep. En ik was er gek op. Toen ik ergens iets las waar kerriesoep in voor kwam moest ik er opeens aan terugdenken. Die lekkere vettige soep met de volle smaak van kerrie. Ik ging meteen informeren hoe die kerriesoep bij ons thuis gemaakt werd. De conclusie.. hij kwam uit een pakje. Werd ik even in de maling genomen. Om toch zelf een kerriesoepje te maken ben ik op onderzoek uitgegaan. Door veel te proeven, te proberen en opnieuw te beginnen heb ik mijn eigen kerriesoep gebrouwen. En lekker datíé is! Doordat ik kokosmelk en koriander gebruikte krijgt de kerriesoep een Aziatische inslag. De smaak van de gamba’s past goed bij de volle kerriesmaak. En oké ik geef toe.. de gambaspies ziet er ook gewoon erg leuk uit bij het serveren!




Ingrediënten kerriesoep met gamba’s

3 aardappels
1 ui
700 dl kippenbouillon
3 of 4 teentjes knoflook
Ongeveer 2 eetlepels kurkuma
Ongeveer 2 eetlepels kerriepoeder
2 theelepels gedroogde koriander
100 ml slagroom
150 ml kokosmelk
6 gamba’s per persoon
2 lente-uitjes
Een handje ongezouten cashewnoten
25 gram roomboter
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Verwarm de kippenbouillon. Versnipper de ui en pers 2 van de teentjes knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Smelt de roomboter in een hoge pan en fruit de knoflook en de stukjes versnipperde ui tot ze glazig zien. Doe de aardappelen, peper, zout en een theelepel koriander bij de knoflook en de ui. Giet de kippenbouillon over de aardappelen heen en breng aan de kook. Kook de aardappelen in ongeveer een kwartier gaar. Dit kun je controleren door met een vork in de stukjes aardappel te prikken. Als de vork makkelijk door de aardappels glijdt zijn ze gaar.

Pureer de aardappelen zodat je een gladde soep krijgt. Voeg de slagroom en kokosmelk toe en meng dit met de staafmixer. Voeg de kerrie en de kurkuma in kleine beetjes toe. Proef steeds goed; alleen zo krijg je de soep goed op smaak.

Pers de overgebleven teentjes knoflook. Doe een beetje olijfolie in een koekenpan. Voeg de knoflook en een theelepel koriander toe. Bak de gamba’s in het kruidenmengsel een minuut aan beide kanten. Strooi een beetje peper en zout over de gamba’s. Laat de gamba’s afkoelen en rijg ze aan een spiesje.

Snijd de lente-uitjes in ringetjes en verkruimel de cashewnoten. Leg wat lente-ui en een paar verkuimelde cashewnoten onderin een soepkom. Schenk de kerriesoep in de soepkom. Garneer de soep met ringetjes lente-ui, koriander en cashewnoten. Zet het gambaspiesje schuin in de soepkom. Een lekker maar ook mooi gerechtje. Ideaal als voorgerecht, lunch of lichte avondmaaltijd.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *