Recept: Mexicaanse paprika aardappeltjes

 

paprika aardappeltjesIk heb deze week gerookte paprikapoeder ontdekt. Wat een fantastische uitvinding! Met een theelepel gerookte paprikapoeder kun je elk gerecht in de Tex-Mex sfeer brengen. Ik kreeg meteen een berg inspiratie. Barbecuesaus, aardappelwedges en bonensoep; je zult ze binnenkort allemaal voorbij zien komen. Afgelopen woensdag maakte ik Mexicaanse paprika aardappeltjes. We aten ze bij de steak chimichurri met een maïssalade. Een echte Zuid-Amerikaanse maaltijd dus. Gerookte paprikapoeder kun je kopen in de toko en bij de Albert Heijn XL.

Ingrediënten Mexicaanse paprika aardappeltjes

400 gram voorgekookte aardappels in partjes
2 geroosterde paprika’s
1,5 eetlepel mayonaise
2 teentjes knoflook
1 chilipeper
1 theelepel komijnpoeder
1,5 theelepel gerookte paprikapoeder
Peper en zout
Een flinke scheut olijfolie
Een bosje koriander
Een limoen
3 lente-uitjes

Snijd de geroosterde paprika’s, de chilipeper (haal ook de pitjes eruit) en de knoflook in grove stukken. Doe de stukken geroosterde paprika, teentjes knoflook en chilipeper in een keukenmachine. Voeg de mayonaise, komijnpoeder en de gerookte paprikapoeder bij de rest en pureer tot een sausje. Je kunt eventueel ook een staafmixer gebruiken.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Doe de aardappeltje bij de olijfolie en bak tot ze knapperig zijn. Doe een beetje peper en zout bij de aardappels. Zet het vuur onder de aardappeltjes laag. Schep de rode saus over de aardappeltjes heen en meng even goed. Haal de paprika aardappeltjes na een minuut van het vuur. Let op dat je de saus niet laat koken; dat is niet lekker. Het is het lekkerst als je de paprika aardappeltjes direct na het maken serveert.

Serveer de paprika aardappeltjes met een beetje fijngehakte koriander, lente-ui (in kleine ringetjes) en een schijfje limoen. Lekker bij gerechten met rood vlees of geroosterde kip. Ook een ideaal als bijgerecht bij de barbecue. Lekker met koud een Mexicaans biertje (denk hierbij aan Corona of Desperado’s)

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *