Recept: Zelfgemaakte tacokruiden

 

zelfgemaakte tacokruiden Koken zonder pakjes en zakje; ik houd ervan! Ik vind het leuk om dingen, die je normaal gewoon in je winkelkarretje gooit, zelf te maken. Vaak is de zelfgemaakte versie zelfs goedkoper, gezonder en lekkerder. Bijkomende voordeel: je weet zelf wat er wel en niet in je kruidenmix zit. Ik maakte eerder al een keer zelf mijn teriyakisaus en er staat altijd een potje zelfgemaakte zoete chilisaus in de koelkast. Toen ik laatst aan de slag ging met taco’s, besloot ik om dit keer ook de kruidenmix zelf te maken. Door veel proeven kwam ik erachter wat mijn ideale kruidenmix is. Doordat ik gerookt paprikapoeder gebruikte kreeg mijn zelfgemaakte kruidenmelange een echt Tex-Mex tintje. Gerookt paprikapoeder kun je vinden bij de toko en steeds vaker ook gewoon in de supermarkt. En mocht je het echt niet kunnen vinden.. Dan kun je ook gewone paprikapoeder gebruiken. Tot slot nog een kleine tip. Meng een theelepel zelfgemaakte tacokruiden met een bekertje créme fraîche. Heerlijk om tortillachips (vooral met nacho cheese smaak) in te dippen. Lekker als bijgerechtje bij de taco’s!



Ingrediënten zelfgemaakte tacokruiden

1 eetlepel chilipoeder
0,5 theelepel knoflookpoeder
0,5 theelepel uienpoeder
2 theelepels gerookt paprikapoeder
1,5 theelepel gemalen komijnzaad
0,5 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel suiker
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel (zee)zout

Doe één voor één de kruiden bij elkaar. Meng de kruiden even goed. Proef een beetje van de tacokruiden en controleer of hij de juiste pittigheid heeft. De eerste keer dat ik tacokruiden maakte had ik per ongeluk extra pittige paprikapoeder gebruikt. De kruiden brandden mijn mond uit. Ook voor de toevoeging van zout is het proeven heel belangrijk. De één eet nou eenmaal zouter dan de ander. Bewaar de tacokruiden in een luchtdicht afgesloten pot of bakje. Meng voor de optimale marinade de tacokruiden met een eetlepel olie voordat je het vlees ermee insmeert. Gebruik 2 of 3 eetlepels van de zelfgemaakte tacokruiden op een halve kilo vlees.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *