Recept: Witte asperges met hollandaisesaus en gerookte zalm

 

Asperges met hollandaisesaus en gerookte zalm

Als het aspergeseizoen is begonnen staat het witte goud regelmatig op tafel in huize Douwe en Lynn. Douwe kun je wakker maken voor witte asperges en ik vind ze zelf ook erg lekker. Het blijft jammer dat het aspergeseizoen zo kort is. En als hij er dan toch is, dan nemen we het er ook flink van. Ik vind het leuk om te experimenteren met asperges en dat resulteerde bijvoorbeeld in de aspergekroketjes die ik vrijdag al postte en een heerlijke ovenschotel met beenham en kaas. Door al dat geëxperimenteer heb ik eigenlijk nooit verteld hoe ik zelf het liefst mijn asperges eet. Ik eet mijn asperges het liefst met vis. En met hollandaisesaus. Want dat is mijn favoriete saus (hallo egg’s benedict!). Dus bij deze… Mijn favoriete aspergegerecht: “witte asperges met hollandaisesaus en gerookte zalm”. En een gepocheerd ei. En Hollandse garnalen. Die laatste staan helaas niet op de foto. Ze waren uitverkocht bij de visboer. Dus verving ik ze door Noorse garnalen. Ook lekker, maar niet zo lekker als de Hollandse versie. Ik krijg al trek als ik naar foto kijk. Driemaal raden wat er vanavond op mijn bordje ligt!Ingrediënten witte asperges met hollandaisesaus en gerookte zalm voor 2 personen

500 gram witte asperges
100 gram gerookte zalm
100 gram Hollandse garnalen
1 keer recept hollandaisesaus
Een paar takjes peterselie
2 eieren
Een scheutje azijn
Peper en zout

Verwijder de houtachtige uiteindes van de asperges. Schil de asperges van boven naar beneden. Vul een pan met water en een snuf zout. Doe de asperges in de pan en zet de pan op het vuur. Laat de asperges als het water begint te borrelen 8 minuten koken.

Vul een middelgrote pan voor 2/3 met water. Voeg een scheutje azijn toe en breng het water aan de kook. Maak met een lepel een grote draaikolk in de pan. Wacht tot de draaikolk bijna stilvalt en breek het eitje in het midden van de pan. Pocheer het eitje 2 á 3 minuten. Herhaal dit met het tweede ei.

Hak de peterselie fijn. Leg de asperges op een bord. Giet 2 eetlepels hollandaisesaus over de asperges. Leg het gepocheerde eitje op de hollandaisesaus. Leg de gerookte zalm op het bord. Bestrooi het gerecht met peterselie en Hollandse garnalen. Maak af met peper uit de molen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *