Thaise groene curry met kabeljauw en garnalen

Recept: Thaise groene curry met kabeljauw en garnalen

 

Thaise groene curry met kabeljauw en garnalenIk had voor afgelopen donderdag nog nooit een Thaise curry gemaakt. Stiekem houd ik niet zo van pittig eten en daarom sla ik de Thaise keuken vaak over. Omdat Douwe er wel van houdt besloot ik om nu ein-de-lijk een keer aan de slag te gaan. Het resultaat? 2 loopneusjes op de bank. Dan weet je dat het een goede Thaise curry was. Aldus Douwe. En ik moet eerlijk bekennen. Ik vond het best lekker. Wel pittig, maar de smaak was goed. Het fijne van een curry is dat hij zo klaar is. Helemaal als je de currypasta bij de toko of gewoon in de supermarkt koopt. Loop in de supermarkt wel even naar het speciaalschap. Ik vind zelf de currypasta van Koh Thai erg lekker. Geen zin in curry uit een potje? Dan heb ik een recept waar je ook blij van wordt. Schrik niet van de lijst met ingrediënten. Uiteindelijk doe je alles in de keukenmachine om de ingrediënten tot een currypasta te draaien. Een kind kan de was doen. De Thaise groene curry met kabeljauw en garnalen is lekker, makkelijk en klaar in een handomdraai. Hier ga je vrienden mee maken!




Ingrediënten Thaise groene curry met kabeljauw en garnalen voor 4 personen

400 gram pandanrijst
300 gram kabeljauw
300 gram garnalen
200 gram peultjes
1 of 2 lente-uitjes
Een bosje koriander
250 ml kokosmelk
2 limoenen
Een scheutje olie om in te bakken
Peper en zout

Voor de Thaise groene currypasta

3 Indische groene rawitpepers of 6 groene lange pepers (houd je van heel pittig? gebruik er dan meer.)
3 stengels citroengras
2 eetlepels vissaus (te koop bij de toko)
3 sjalotjes
6 tenen knoflook
3 cm gember
1 theelepel ketoembar
1 theelepel gemalen komijn
Een flinke bos koriander
2 limoenen
Een scheutje (zonnebloem)olie

Thaise groene curry met kabeljauw en garnalen

Zo maak je de pasta

Snijd de groene pepers doormidden en verwijder zaadlijsten. Verwijder het groene gedeelte van de citroengrasstengels. Snijd de citroengras doormidden en vervolgens in grove stukjes. Snijd de sjalotjes in grove stukken. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine. Meng de ingrediënten tot een groene currypasta. Meng de currypasta met een scheutje olie.

En zo maak je de rest

Breng een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook. Giet de rijst in het water en kook in 8 minuten gaar. Giet de rijst af. Laat de rijst nog even staan met de deksel op de pan.

Snijd de kabeljauw in stukjes, de peultjes in reepjes en de lente-ui in ringetjes. Verhit een beetje olie in een hapjespan. Doe de garnalen en kabeljauw in de pan en bak tot de garnalen roze zien. Doe de 4 eetlepels groene currypasta (of 5 eetlepels als je van pittig houdt) bij de vis en roer alles door elkaar. Giet de kokosmelk  en het sap van 1 limoen bij de curry. Roer tot er een lichtgroene saus onstaat. Doe de peultjes en lente-ui bij de curry en roer alles door elkaar. Laat de curry een paar minuten pruttelen.

Hak de koriander fijn en strooi over de Thaise groene curry. Snijd de 2e limoen in partjes. Serveer de Thaise groene curry met kabeljauw en garnalen met de partjes limoen en een paar scheppen pandanrijst.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *