Recept: Frisse ovenschotel met gerookte zalm en doperwten

 

Frisse ovenschotel met gerookte zalm en doperwtenStiekem maak ik bijna alle gerechten die momenteel op de blog verschijnen in het weekend al klaar. Het wordt steeds vroeger donker en als ik thuis kom, rond een uur of 7, is er meestal geen daglicht meer te bekennen. Althans, niet genoeg om een mooie foto te maken. Dan kan ik aan de gang gaan met daglichtlampen, mijn statief en allerlei andere capriolen, maar daglicht blijft het mooist. Daarom maak ik op zondagmiddag vaak 3 gerechten tegelijk klaar en stop ik ze daarna in de vriezer. Een prima zondagmiddag besteding. Voor het avondeten gaan we op zondag vaak uit eten, loop ik even naar de toko of bestellen we sushi. Sorry not sorry! Het blijft ten slotte weekend. Bijkomend voordeel: met het eten al in de vriezer hoef ik na mijn werk niet meer te koken. En dat is soms zo fijn. Deze frisse ovenschotel met gerookte zalm en doperwten is ook zo een gerecht. Ik maakte hem afgelopen zondag en vanavond tover ik hem weer uit de vriezer. Zo hoef ik het eten alleen nog maar op te warmen en kan ik zelf lekker op de bank ploffen. Heerlijk!




 Ingrediënten frisse ovenschotel met gerookte zalm en doperwten voor 4 personen

5 eieren
150 gram creme fraiche
1 middelgrote rode ui
500 gram broccoli
150 gram verse doperwten
20o gram gerookte zalm
50 gram zeekraal
Een paar takjes dille
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden

Hak de dille fijn. Meng de eieren, de crème fraîche, de doperwten en een beetje peper en zout met elkaar. Giet het eiermengsel in een ovenschotel.

Snijd de broccoli in roosjes. Leg de broccoli, de helft van de zeekraal en de gerookte zalm in het eiermengsel.

Schuif de ovenschaal in de oven en bak hem in 45 minuten gaar.

Snijd de rode ui in halve ringen. Bestrooi de frisse ovenschotel met gerookte zalm en doperwten met de rode ui en de rest van de zeekraal. Maak af met een beetje peper uit de molen

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *