Recept: 3 keer zomerse crostini

 

Zomerse crostini

Hapjes en drankjes, drankjes en hapjes. Ik houd er zo van! Lekker borrelen op het terras, in de kroeg of in de tuin. En dan het liefst met de hapjes en de drankjes op elkaar afgestemd. Dus in het voorjaar röstikoekjes met gerookte zalm in combinatie met witte wijn of rosé, in de herfst een glas speciaalbier met frituurhapjes en in de winter een kruidig glas rode wijn met een kaasplankje. En in de zomer? Het liefst iets fris. Met zomerfruit. Want als het eindelijk in het seizoen is, dan neem ik het er van. Deze zomerse crostini zijn daar een voorbeeld van. Frisse smaken in een spannende combinatie op een krokant broodje. De zomerse crostini combineren perfect met een glas bubbels of een ijskoud glas Chardonnay. Of, op een alcoholvrije dag, een spa rood met vers fruit erin. Als je nog moet rijden bijvoorbeeld. De sloot inrijden met een glaasje teveel op is ook zo slordig. Als ik moet rijden drink ik geen druppel. Ik ben als ik nuchter ben al een chaoot met de concentratie van een zeekomkommer. Moet je nagaan als ik 1 of 2 glaasjes wijn op heb. Gelukkig lukt het me iedere keer weer om Douwe te laten rijden. En als het niet lukt om hem over te halen is er altijd nog het OV of een Uber. Want tja.. Drankjes en hapjes en hapjes en drankjes. Die laat ik nou eenmaal niet graag staan!




3 zomerse crostini


Crostini met aardbeien

Crostini met aardbeien en geitenkaas


Wat heb je nodig

6 plakjes brood
4 aardbeien
3 blaadjes basilicum
100 gram zachte geitenkaas
Een paar drupjes balsamicoazijn of -stroop
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Wat ga je doen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Besmeer de plakjes brood met olijfolie, peper en zout. Rooster de plakjes brood een kwartiertje in de voorverwarmde oven.

Snijd de aardbeien in plakjes en hak de basilicum in reepjes. Besmeer de crostini met een eetlepel zachte geitenkaas. Leg op elke crostini 3-4 plakjes aardbei en bestrooi met basilicum. Maak af met een drupje balsamicoazijn of -stroop.

~

corstini met perzik

Crostini met perzik, burrata en serranoham


Wat heb je nodig

6 plakjes brood
2 perziken
6 plakjes serranoham
150 gram burrata
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Wat ga je doen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Besmeer de plakjes brood met olijfolie, peper en zout. Rooster de plakjes brood een kwartiertje in de voorverwarmde oven.

Snijd de perzik in plakjes en hak de basilicum in reepjes. Beleg de crostini met serranoham. Schep een eetlepel burrata op de ham. Leg 2-3 plakjes perzik op de burrata en bestrooi met basilicum.

~

Crostini avocado

Crositini met avocado, roomkaas en roze peperkorrels


Wat heb je nodig

6 plakjes brood
1 avocado
100 gram roomkaas
2 theelepels roze peperkorrels
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Wat ga je doen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Besmeer de plakjes brood met olijfolie, peper en zout. Rooster de plakjes brood een kwartiertje in de voorverwarmde oven.

Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Snijd de avocado in reepjes en schep het uit de schil. Besmeer de crostini met een eetlepel roomkaas. Leg op elke crostini 2-3 plakjes avocado. Bestrooi de avocado met roze peperkorrels. Maak af met peper uit de molen.

~

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “Recept: 3 keer zomerse crostini

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *