Ovenschotel met witte asperges en beenham

Recept: Ovenschotel met witte asperges en beenham

 

Ovenschotel met witte asperges en beenhamZijn jullie ook zo blij dat het witte goud weer in de winkel ligt? Ik wel hoor! Sinds ze weer te verkrijgbaar zijn stonden ze meerdere keren per week op tafel. Yep, ik ben een echte aspergefan. Welk recept ik het lekkerst vindt kan ik jullie helaas niet vertellen. Er zijn zoveel lekkere combinaties en variaties. Met hollandaisesaus, gerookte zalm en een gepocheerd ei bijvoorbeeld. Of met nieuwe aardappels, een gekookt eitje en beenham. En zo kan ik nog úren doorgaan. Dit keer maakte ik een ovenschotel met witte asperges en beenham. Ik gebruikte de klassieke ingrediënten ei, beenham, kaas, aardappels en peterselie. Ik voegde alle ingrediënten bij elkaar en verwerkte het tot één gerecht. Makkelijk, snel en ongelooflijk lekker. Na een kwartiertje kan de ovenschotel al de oven in. Daarna hoef je alleen nog maar te wachten tot hij klaar is. Fijn op een drukke doordeweekse dag. Wil je liever een koolhydraatarme versie maken (daar krijg ik de laatste tijd veel vragen over) dan kun je de aardappelschijfjes gewoon weglaten.




Ovenschotel met witte asperges en beenhaam

Ingrediënten ovenschotel met witte asperges en beenham voor 4 personen

500 gram witte asperges
400 gram aardappelschijfjes
100 ml kookroom
150 gram geraspte kaas
150 gram beenham (in plakjes)
1 flinke teen knoflook
4 eieren
Een paar takjes peterselie
Een snufje nootmuskaat
Peper en zout

Ovenschotel met witte asperges en beenhaam

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de asperges van boven naar beneden en verwijder de houtachtige uiteindes. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Doe de witte asperges in de pan en kook ze in een paar minuten gaar.

Pers de teen knoflook fijn. Doe de kookroom, de eieren, de knoflook, een snufje nootmuskaat, de helft van de geraspte kaas en een beetje peper en zout bij elkaar in een kom of schaal. Roer alles goed door elkaar.

Bedek de bodem van de ovenschaal met aardappelschijfjes. Bedek de aardappelschijfje met plakjes beenham. Leg de gekookte asperges op de beenham en giet het roommengsel er overheen. Strooi de rest van de geraspte kaas over de asperges en schuif de ovenschaal in de oven. Bak de ovenschotel met witte asperges en beenham in 40 minuten gaar.

Hak de peterselie fijn. Strooi de peterselie over de ovenschotel met witte asperges en beenham en maak af met een beetje versgemalen peper.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

7 thoughts on “Recept: Ovenschotel met witte asperges en beenham

  1. Marja schreef:

    Hoi, moeten de aardappelschijfjes eerst gekookt? En kun je dit een uur van te voren klaar maken voordat het (op een andere plaats) de oven ingaat? Ziet er superlekker uit en ik denk dat ik het morgen ga maken.

     
    • Lynn schreef:

      Goedemorgen, de aardappelschijfjes die ik gebruikte waren kant en klare schijfjes uit de supermarkt. Die zijn meestal voorgekookt. Dus als je gewone aardappelen gebruikt is even voorkoken wel het lekkerst. Ik denk dat van tevoren klaarmaken geen probleem is. Het is wel lastig vervoeren lijkt mij, omdat de room dan nog vloeibaar is. Ik ben benieuwd of het gelukt is!

       

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *