Recept: Ovenschotel met witte asperges en beenham

 

Ovenschotel met witte asperges en beenhamToen ik gister aan Douwe vroeg wat hij wilde eten kreeg ik meteen een berichtje terug. Het berichtje bevatte 1 woord: “Asperges!!”. Als Douwe zo snel antwoord geeft op de vraag wat hij wilt eten dan wilt hij het wel heel graag. Meestal maakt het hem niet zoveel uit, hij vindt toch alles lekker wat ik maak. Maar dit keer moesten het asperges worden. En gelijk heeft hij. We moeten van de ervan genieten nu ze er zijn. Dus ging ik naar de winkel om asperges te halen. Omdat ik de hele middag had geborreld en geluncht met een vriendin (bij C op de Wibautstraat, enorme aanrader!) had ik zelf niet zoveel trek meer. Eigenlijk had ik ook geen zin om lang in de keuken te staan. Meestal als ik geen zin heb om de keukenprinses uit te hangen maak ik een ovenschotel. Dit keer gebruikte ik daarbij de ingrediënten van het klassieke aspergegerecht. Witte asperges, aardappel, beenham en ei, maar dan dus in een ovenschotel. Makkelijk en klaar in 30 minuten. Ik zie alleen maar voordelen!



Ingrediënten ovenschotel met witte asperges en beenham voor 4 personen

500 gram witte asperges
400 gram aardappelschijfjes
250 ml kookroom
150 gram geraspte kaas
150 gram beenham (in plakjes)
1 flinke teen knoflook
4 eieren
Een paar takjes peterselie
Een snufje nootmuskaat
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de asperges van boven naar beneden en verwijder de houtachtige uiteindes. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Doe de witte asperges in de pan en kook ze in een paar minuten gaar.

Pers de teen knoflook fijn. Doe de kookroom, eieren, knoflook, nootmuskaat, de helft van de geraspte kaas, een snuf peper en een snuf zout bij elkaar in een kom of schaal. Roer alles goed door elkaar.

Ovenschotel met witte asperges en beenham Bedek de bodem van de ovenschaal met de aardappelschijfjes. Bedek de aardappelschijfje met plakjes beenham. Leg de gekookte asperges op de beenham en giet het roommengsel er overheen. Strooi de andere helft van de kaas over de asperges heen en schuif de ovenschaal in de oven. Bak de ovenschotel met witte asperges en beenham in 20 minuten gaar.

Hak de peterselie fijn. Strooi de peterselie over de ovenschotel met witte asperges en beenham en maak af met een beetje versgemalen peper. Lekker met een knapperige salade.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

5 thoughts on “Recept: Ovenschotel met witte asperges en beenham

  1. Marja schreef:

    Hoi, moeten de aardappelschijfjes eerst gekookt? En kun je dit een uur van te voren klaar maken voordat het (op een andere plaats) de oven ingaat? Ziet er superlekker uit en ik denk dat ik het morgen ga maken.

     
    • Lynn schreef:

      Goedemorgen, de aardappelschijfjes die ik gebruikte waren kant en klare schijfjes uit de supermarkt. Die zijn meestal voorgekookt. Dus als je gewone aardappelen gebruikt is even voorkoken wel het lekkerst. Ik denk dat van tevoren klaarmaken geen probleem is. Het is wel lastig vervoeren lijkt mij, omdat de room dan nog vloeibaar is. Ik ben benieuwd of het gelukt is!

       

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *