Recept: Makkelijke Italiaanse stoofschotel met kip en courgette 

 

Makkelijke Italiaanse stoofschotel met kip en courgetteIk begin zo uit te kijken naar de lente. Als ik ’s ochtends naar mijn werk fiets wordt het al een beetje licht en als af en toe de zon doorbreekt wordt ik helemaal vrolijk. Hoewel ik de winter niet vervelend vind, begin ik nu toch genoeg te krijgen van het feit dat het iedere keer zo donker is. Ik houd van licht! Al is het alleen al voor de foto’s van mijn eten. Één van de dingen die wel leuk aan de winter zijn de stoofpotjes die staan te pruttelen op het vuur. De geur die vrijkomt geeft altijd zo een knus en gezellig gevoel. Om toch de lentekriebels een beetje te voeden besloot ik een zomerse stoofpot te maken. En wat is er nou meer ’s zomers dan de Italiaanse keuken! Deze makkelijke Italiaanse stoofschotel met kip en courgette is klaar in minder dan een uur. Ideaal als je wel trek hebt in mals vlees met veel smaak maar geen tijd om de pan meerdere uren op het vuur te zetten. Bij ons thuis was het gisteravond een beetje zomer. Kom nu maar op met dat mooie weer!

Ingrediënten makkelijke Italiaanse stoofschotel met kip en courgette voor 4 personen

4 kipfilets
900 ml tomato fritto (3 pakjes)
1 courgette
2 bollen mozzarella
150 gram Parmezaanse kaas
3 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
Een flinke scheut droge witte wijn (laat deze weg als er kinderen mee-eten)
3 takjes tijm
3 takjes oregano
15 blaadjes basilicum
Een scheutje olijfolie om in te bakken
Zout en peper uit de molen

Snijd de kipfilets doormidden en bedek ze met bakpapier, verhoud- of aluminiumfolie. Sla de kipfilet met de achterkant van een koekenpan, deegroller of vleeshamer iets platter. Kruid de kipfilet aan beide kanten met peper, zout en gedroogde Italiaanse kruiden. Verhit een beetje olie in een braad- of hapjespan. Bak de kipfilet aan beide kanten goudbruin.

Verhit de tomato fritto in een middelgrote pan. Hak de oregano, tijm en 10 blaadjes basilicum fijn. Doe de kruiden bij de tomato fritto. Voeg een scheut witte wijn en een snuf versgemalen peper toe. Als er kinderen mee-eten kun je de wijn ook weglaten of vervangen door een klein scheutje witte azijn. Roer alles door elkaar en laat 10 minuten pruttelen.

Bestrooi de bovenkant van de kipfilet met parmezaanse kaas. Giet de tomatensaus over de kipfilet heen en zorg dat alles bedekt is. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de kip 30 minuten stoven.

Snijd de courgette in plakken van een halve centimeter dik. Snijd de mozzarella in dunne plakken. Leg de courgette en mozzarella op de kip en saus. Doe deksel weer op de pan en laat nog 10 minuten pruttelen. Garneer de Italiaanse stoofschotel met kip en courgette met de overgebleven basilicum en wat versgemalen peper. Bestrooi eventueel met nog een beetje parmezaanse kaas.

Serveer de makkelijke Italiaanse stoofschotel met kip en courgette met pasta of brood. Ook lekker met aubergine.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *