Recept: Bloemkoolmousse met Hollandse garnalen

 

Bloemkoolmousse met Hollandse garnalenHallo! We zijn weer thuis. Toen we gister net klaar waren met ons ontbijt (op het terras, de dag begon wel mooi) begon het enorm te plenzen in Brugge. Volgens de weerapp zou het niet meer droog worden die dag, dus we besloten om alvast naar huis te rijden. We hebben eerst nog een berg bier ingeslagen in de supermarkt en zijn toen in een uur of 3 naar huis gereden. Onderweg en thuis hebben we het ook niet meer droog zien worden. Wat is er een water naar beneden gekomen zeg! We hebben een ontzettend leuke tijd gehad in België. Eerst waren we 2,5 dag in Leuven met vrienden en daarna waren we nog 2,5 dag met zijn 2-en in Brugge. Jullie hebben op Instagram al één en ander voorbij zien komen, maar ik ga hier ook nog een dagboek over schrijven. Gelukkig hebben Douwe en ik allebei nog anderhalve week vakantie. We hebben nog niks op de planning staan, maar het wordt vast leuk. Het recept van vandaag is weer een pareltje. De combinatie van bloemkool met Hollandse garnalen vind ik zelf erg lekker. Ik leerde de combi kennen in, jawel, Leuven. In België zijn ze gek op garnalen (hallo, garnalenkroket). En ik toevallig ook. De bloemkoolmousse met Hollandse garnalen is een romig, maar fris hapje. Lekker als voorgerecht of amuse. Je kunt de bloemkoolmousse van tevoren klaarmaken. Daarna hoef je, op het moment suprême, alleen nog maar de Hollandse garnalen en een paar sprietjes bieslook toe te voegen. Een gerecht zonder stress dus. Fijn als je voor een grotere groep moet koken.




Ingrediënten bloemkoolmousse met Hollandse garnalen voor 6 personen

Voor de bloemkoolmousse

1 middelgrote bloemkool
1 sjalot
1 liter groente- of kippenbouillon
100 ml kook- of ongeklopte slagroom
Een snuf nootmuskaat
2 gelatinevellen
25 gram roomboter
Peper en zout

En verder

100 gram Hollandse garnalen
Een paar sprietjes bieslook
Peper en zout

Leg de gelatinevellen in een bakje met koud water. Laat de gelatine weken tot het zacht geworden is.

Snijd de de bloemkool in roosjes. Breng een middelgrote pan met groente- of kippenbouillon aan de kook. Voeg de bloemkool toe en kook tot het gaar is.

Versnipper de sjalot. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Doe de sjalot in de pan en fruit tot het glazig ziet.

Giet de bloemkool af en doe het in een grote schaal of kom. Doe de sjalot, de gelatine en de roomboter bij de bloemkool en pureer tot een egale mousse. Voeg de room, de nootmuskaat en een beetje peper en zout toe en roer alles door elkaar. Proef of de bloemkoolmousse op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe. Verdeel de bloemkool over 6 glaasjes en laat de mousse mininmaal een uur opstijven in de koelkast.

Haal de glaasjes uit de koelkast en schep in elk glaasje een flinke eetlepel Hollandse garnalen. Garneer de bloemkoolmousse met een paar sprietjes bieslook en maak af met peper en zout.

De bloemkoolmousse met Hollandse garnalen is lekker als voorgerecht of amuse. Serveer eventueel met geroosterd brood.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *