Recept: Breekbrood met camembert uit de oven

 

Breekbrood met camembert uit de ovenAlle spierballen verzamelen! Tenminste.. als je, net als ik, geen keukenmachine in huis hebt. Er staat al jaren een KitchenAid bovenaan mijn wishlist, het liefst eentje in café latte, maar het is er nog nooit van gekomen om hem te kopen. Ik blijf heel hard hopen dat ik hem ooit onder de kerstboom vind (Douwe? Familie? lezen jullie mee?), maar tot die tijd gebruik ik mijn spierballen. Bijkomend voordeel; ik hoef mijn armen niet meer te trainen als ik in de sportschool ben. En de calorieën die ik naar binnen werk als mijn baksel klaar is heb ik er dan, min of meer, al afgetraind. Afgelopen weekend stond ik weer te kneden aan het aanrecht. Het resultaat? Een mooie broodkrans die je lekker in de gesmolten camembert kunt dopen. Ik hou er zo van! Het breekbrood met camembert uit de oven is ontzettend lekker als hapje bij de borrel. Het liefst met een glas rode wijn natuurlijk. Een mooie Pinot Noir of een kruidige Valpolicella bijvoorbeeld. Ik kan daar zo van genieten. Is het al bijna weekend?




Ingrediënten breekbrood met camembert uit de oven

Voor het deeg

500 gram bloem
7 gram instant gist
10 gram suiker
30 gram zachte roomboter
325 ml volle melk (lauwwarm)
Een snuf zout

En verder

Een ronde camembert van ongeveer 250 gram in een houten doosje
Een paar takjes rozemarijn
Een paar takjes tijm
2 tenen knoflook
25 gram roomboter

Doe alle ingrediënten voor het deeg, behalve het zout, bij elkaar in een kom. Kneed het deeg met een keukenmachine of met de hand (10 minuten stevig doorkneden) tot een soepele bal. Voeg halverwege het zout toe. Het deeg is goed als je er een vliesje (zoals bij een kauwgombal) van kunt vormen.

Vet een kom in met olijfolie. Leg het deeg onderin de kom en dek hem af met een theedoek. Zet de kom op een warme plek en laat het deeg een uur rijzen.

Haal het deeg uit de kom en druk de lucht eruit. Verdeel het deeg in 18 gelijke stukken. Druk de stukken plat en vouw de buitenkant naar binnen zodat er mooie bolletjes ontstaan.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg het doosje van de camembert in het midden van de bakplaat. Leg de bolletjes deeg om het doosje heen. Bedek het deeg met een vochtige theedoek en laat het nogmaals een uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de camembert in het doosjes. Snijd de camembert een paar keer in.

Hak de rozemarijn en de tijm fijn. Pers de teentjes knoflook. Smelt de roomboter en meng het met de knoflook, tijm en rozemarijn. Besmeer de bolletjes deeg met het botermengsel.

Schuif de bakplaat in de oven en bak het breekbrood met camembert in 30 minuten goudbruin en gaar.

Garneer het breekbrood met camembert uit de oven met een takje rozemarijn.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *