Recept: Marokkaanse wortels

 

Marokkaanse wortelsIk vind rauwe wortels enorm lekker. Gekookte, gegrilde of gebakken wortels daarentegen is niet zo mijn ding. Vooral de zachte structuur die de wortels krijgen van een warme bereiding vind ik echt niet lekker. Toen ik laatste bij een Marokkaanse vriendin at wilde ze persé dat ik een hapje nam van haar wortels. Ze wist zeker dat ik ze lekker zou vinden. Met tegenzin nam ik een hap. Wat bleek, de wortels waren heerlijk! Pittig, kruidig maar toch ook fris. Wat een goede smaakcombinatie! Natuurlijk wilde ik meteen het recept zodat ik hem met jullie kon delen. Deze Marokkaanse wortels zijn snel klaar en kunnen niet mislukken. Daarbij is dit gerechtje ook nog eens heel erg gezond. Een win-win-win situatie dus! Lekker in combinatie met couscous, rund- en lamsvlees en gegrilde groenten. 

Ingrediënten Marokkaanse wortels voor 2 personen

6 wortels
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel harissa
2 flinke eetlepels yoghurt
1 theelepel Ras el Hanout
1 citroen
10 blaadjes munt
Peper en zeezout

Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Maak de wortels schoon en snijd ze in de lengte door. Leg de wortels met de platte kan naar beneden in een ovenschaal. Meng de harissa met de olijfolie. Smeer de wortels met een kwastje in met het harissa mengsel. Zet de ovenschaal in de oven en bak de wortels 25 minuten.

Meng de Griekse yoghurt met 2 eetlepels citroensap. Hak de muntblaadjes fijn. Meng de munt en de Ras el Hanout met de yoghurt. Proef of het mengsel op smaak is. Voeg eventueel meer van bepaalde ingrediënten toe.

Haal de wortels uit de oven. Besprenkel de wortels met het yoghurtmengsel. Strooi een beetje munt over de wortels en eventueel nog een beetje citroensap. Maak de Marokkaanse wortels af met een beetje peper en grof zeezout. Je kunt de Marokkaanse wortels zowel warm als koud serveren.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *