Recept: Perentaart met kaneel en speculaas

 

Peer met kaneel en speculaas. Wat een topcombi is dat. Helemaal als de peer nog een beetje warm is. Grote kop thee erbij en lekker op de bank nestelen. Gelukkig is er dit jaar een overschot aan peren en ze zijn dus volop te verkrijgen. Met al die pompoenen, stoofvlees en speculaas in winkel begin ik al helemaal zin in de koude en donkere dagen te krijgen. Fijn om dan lekker binnen te zitten met de kaarsjes en de kachel aan. Toen vorige week de regen tegen de ruiten sloeg besloot ik dat dit een bakdag moest worden. Ik bakte onder andere deze perentaart met kaneel en speculaas. Onder andere… Ik was op dreef die dag. Zo kwam er ook nog een tulband met speculaas en karamel en een stoofperencake uit mijn oven. Die zullen de komende weken ook online komen. Nog even geduld dus. De perentaart met kaneel en speculaas is kruidig, zoet en ongelooflijk lekker. Een fijne taart om het weer buiten toch een beetje goed te maken. 



Ingrediënten perentaart met kaneel en speculaas

Ongeveer 5 plakjes bladerdeeg of een stuk bladerdeeg op rol
2 of 3 peren
3 eieren
400 ml slagroom
120 gram suiker
1 zakje vanillesuiker (ongeveer 8 gram)
Een handje amandelschilfers
1,5 theelepel kaneelpoeder
Een half pak speculaas (ongeveer 150 gram)
Boter of olie om in te vetten

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm in met boter of olie. Bekleed de vorm met bladerdeeg. Prik het bladerdeeg een paar keer in met een vork.

Maal de speculaasjes fijn met een deegroller of hakmolentje. Bestrooi het bladerdeeg met de speculaaskruimels.

Schil de peren en snijd ze in 4 stukken. Verwijder het klokhuis en snijd ze aan de bovenkant een paar keer in. Leg de peren met de bolle kant naar boven op de speculaaskruimels.

Doe de eieren, de suiker, de vanillesuiker, het kaneelpoeder en de slagroom bij elkaar in een kom. Mix alles door elkaar. Giet het slagroommengsel bij de peren en bestrooi met amandelschaafsel.

Zet de perentaart met speculaas en kaneel in de oven en bak hem in 30-40 minuten gaar.

Laat de taart een half uur afkoelen op een rooster. Haal de taart uit de vorm. Serveer de perentaart met kaneel en speculaas als hij nog een beetje warm is. Lekker met een bolletje vanille-ijs.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *