Citroen maanzaadcake met roomkaas

Recept: Citroen maanzaad cake met roomkaas

 

Citroen maanzaadcake met roomkaasÉén van mijn slechtste eigenschappen is dat ik niet zoveel geduld heb. Ik kan er niet tegen als ik lang op iets moet wachten. Zeker als ik heel veel zin heb om iets te proeven. Dan ben je als je gaat bakken de sjaak. Dat valt en staat met nauwgezette baktijden en een flinke portie geduld. Nou, dat heb ik gemerkt. Ik heb deze citroen maanzaad cake met roomkaas namelijk 2 keer over moeten maken. Ik was te ongeduldig en keerde tot 2 keer toe de vorm te vroeg om. Het resultaat? Een cake waarvan de helft nog in de vorm zat en de andere helft op het aanrecht lag. De 3e keer had ik gelukkig wel genoeg geduld en haalde ik de cake uit de vorm toen hij helemaal afgekoeld was. Het resultaat? Een frisse citroencake met een heerlijke roomkaastopping. De chocolade-eitjes bovenop zorgen ervoor dat het heuse paascake wordt. Liever een andere versiering? Je kunt ook schijfjes citroen, chocoladekrullen of rood fruit gebruiken. Ik word in ieder geval blij van de versie met eitjes. Is het geen plaatje?




Ingrediënten citroen maanzaad cake met roomkaas

180 gram roomboter (op kamertemperatuur)
180 gram basterdsuiker
200 gram bloem
100 gram Griekse yoghurt
1 eetlepel bakpoeder
2 eieren
2 eetlepels maanzaad (te koop bij de toko)
1 citroen
Een snuf zout

Voor de roomkaastopping

200 gram roomkaas
75 gram poedersuiker

Citroen maanzaad cake met roomkaas

Doe de roomboter en de suiker bij elkaar in een kom en mix tot het luchtig is. Voeg, terwijl je blijft mixen, allebei de eieren toe.

Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Zeef de bloem en het bakpoeder en doe bij het botermengsel. Voeg de Griekse yoghurt, het maanzaad, de geraspte citroenschil, het citroensap en een snuf zout toe. Meng alles tot een beslag zonder klontjes.

Vet de bakvorm in. Giet het beslag in de vorm en schuif hem in de oven. Bak de cake in 40 minuten gaar. Als een satéprikker schoon uit de cake komt is hij gaar.

Laat de cake helemaal afkoelen (erg belangrijk, anders komt hij niet heel uit de vorm!). Draai de vorm om. Als het goed is komt de cake nu vanzelf naar beneden.

Mix de roomkaas met de poedersuiker. Besmeer de bovenkant van de citroen maanzaad cake met roomkaas. Maak af met paaseitjes, plakjes citroen of andere garnering.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *