Recept: Cheesecake met witte chocola en frambozen

 

Cheesecake met witte chocola en frambozenZondag is het moederdag. En om alvast een beetje inspiratie op te doen post ik deze cheesecake met witte chocola en frambozen nu alvast. Ik kan jullie in ieder geval verzekeren… Hij zit boordevol liefde. En bloed, zweet en tranen. Letterlijk… Want het is de eerste keer dat mijn cheesecake ook echt goed gelukt is. Ik ben gewoon niet zo goed in bakken. Meestal zakken mijn baksels in. Dat heeft waarschijnlijk te maken met mijn geduld. Of eigenlijk het gebrek eraan. Als iets klaar is wil ik het liefst meteen de oven opentrekken om het eruit te halen, de vorm omdraaien of de springvorm openklappen. Tja, en dan stort een baksel nou eenmaal in. Maar vanaf nu is er weer hoop. Oefening baart kunst en het gaat steeds beter. Deze cheesecake met witte chocola en frambozen kan bijna niet mislukken. Want als ik het kan, dan kunnen jullie het zeker. Spread the love. Mam, deze is voor jou!





Ingrediënten cheesecake met witte chocola en frambozen

voor de bodem

110 gram galette wafeltjes
40 gram boter

Voor de cheesecake

350 gram roomkaas
70 gram suiker
180 gram witte chocola
60 ml slagroom
1 middelgroot ei
1 theelepel vanille-extract
Het sap van een halve limoen

voor de frambozencoulis

200 gram bevroren frambozen
1 eetlepel suiker
1 1/2 eetlepel maïzena
85 ml water

Cheesecake met witte chocola en frambozen

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Smelt de roomboter voor de bodem. Maal de koekjes fijn en meng het met de gesmolten boter. Bekleed de springvorm met bakpapier. Schep het koekjesdeeg in de springvorm (18 cm) en druk het aan met de bolle kant van een lepel.

Doe alle ingrediënten voor de frambozencoulis bij elkaar in een pannetje. Breng aan de kook en laat het 5 minuten pruttelen. Zeef de frambozencoulis en laat het afkoelen.

Doe de roomkaas en de suiker bij elkaar in een kom. Mix tot het romig is. Voeg, terwijl je blijft kloppen, het ei, het vanille-extract en het limoensap toe.

Verwarm de slagroom en doe het in een kommetje. Voeg de witte chocola toe en roer tot het is gesmolten. Laat het chocolademengsel een beetje afkoelen.

Spatel het roomkaasmengsel en de witte chocola door elkaar. Giet de helft van het roomkaasmengsel op de koekjesbodem. Verdeel 2 eetlepels frambozencoulis over de roomkaas. Giet de rest van de roomkaas in de springvorm en strijk de bovenkant glad.

Druppel een paar druppels frambozencoulis op de roomkaas. Trek een saté prikker door het midden van de druppels zodat ze hartjes vormen.

Schuif de cheesecake met frambozen en witte chocola in de oven en bak hem in 45 minuten gaar.

Laat de cheesecake volledig afkoelen in de uitgeschakelde oven en laat hem daarna een nachtje opstijven in de koelkast.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *